Muokattua valoa

Valokuvataiteen opinnot jatkuvat. Tehtävänä oli käyttää muokattua valoa, ja kiinnittää huomiota erityisesti valon suuntaan ja laatuun. Päätin vähän nostaa vielä vaikeusastetta ja kuvata salamakalustolla jotakin teknisesti vaikeampaa. Vaikka lasia ja nestettä…

Jess, viskiä! Silleen mainoskuvatyyliin!

Ja ihan hienohan siitä tuli kun vähän kikkaili.

Valitsin mustan taustan että tulisi semmoinen tunnelmallinen kuva. Valitsin kivan värisen viskin ja hain koristeeksi ajautuneen pahvilaatikon kuvaan saunan pukuhuoneen kaapin päältä. Vähän viskiä viskilasiin ja siinähän se asetelma olikin.

Valaisin sivuilta kahdella käsisalamalla, valonmuokkaimena läpiammuttavat sateenvarjot. Sontsan kuvio ei noissa laseissa juuri näy, läheltä noin pienelle kohteelle se on aika sama kuin softbox. Ajatuksena oli saada esiin lasin tuntu ja luonne ja jotenkin semmoinen pehmeä ja tunnelmallinen valo. Muutamalla kuvalla valotus oli kohdallaan.

Tiesin jo etukäteen että näin valaisemalla neste on ihan tummaa ja hengetöntä, siihen on saatava valoa jostain että se herää henkiin. Ensin koetin takavaloa, mutta sillä sai lähinnä kuvan etualalle kaatuvat varjot. Sitten askartelin alumiinifoliosta pullon ja lasin taakse pikku heijastimet ja viskihän suorastaa syttyi hehkumaan! Muutamalla kuvalla sain ne aseteltua piiloon ja mukavasti heijastamaan, käsisalamakuvailun huono puoli on se ettei valoa näe kuin ottamalla kuvan. Oikeissa studiosalamalaitteissa on ohjausvalo joka palaa koko ajan ja helpottaa valaistuksen arviointia.

Alla vielä kuva simpplelistä studiosta olohuoneessa. Ei tää nyt niin monimutkaista ollut.

Pääsisköhän sitä kuvailemaan viskejä Islayn saarelle juomapalkalla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *